تبلیغات
خوش آمدید *** فاتحان دلها *** امام سجاد «ع» فرمودند: در عید زینت کنید و به قدر توان دعا کنید. مبادا چنان کنید که چهره ظاهری شما زیبا و کردارتان ناپسند باشد*** هرگاه بهار را دیدید، یاد رستاخیز در شما بیشتر شود. » چنانکه رسول گرامی اسلام« ص» فرموده است : « آن کس که با تغییر دنیا از وضعی به وضع دیگر آگاه نشود، از غافلترین مردمان است. » *** ایام نوروز بهترین فرصت برای صله رحم( دیدوبازدید واحوالپرسی) و رفع کدورت هاست. پیامبراکرم(ص) فرمودند:نیکی به پدر و مادر و صله رحم حساب روز قیامت را آسان می‌گرداند.» *** فاتحان دل ها - برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان
فاتحان دل ها
بهترین اخلاق، اخلاق کسی است که با آن کس که از او بریده آشتی کند.

 

اگر فرد دچار کم خونی و کمبود ویتامین D باشد باید از طریق سبزیجات که آب بدن را تامین می‌کنند ویتامین‌های مورد نیاز بدن را برطرف کنند.


در ماه مبارک رمضان با توجه به مصرف کم آب باید مصرف 8 تا 12 لیوان آب را بین وعده‌های غذایی افطار و سحر بگنجانند تا دچار کم آبی و در نتیجه خشکی پوست نشوند.


در وعده‌ی سحر بهتر است از پلو و خورش و غذاهایی که بطور معمول در وعده‌ی ناهار استفاده می‌شود، مصرف کرد ولی در وعده‌ی افطار بهتر است هر آن چه که در وعده‌ی صبحانه و شام مصرف می‌شود استفاده کرد، برای مثال استفاده از آش و حلیم در افطار به دلیل سنگین نبودن می‌تواند برای وعده‌ی افطار مناسب باشد.


حجم سنگین غذاهای چرب در افطار باعث سنگین شدن و درنهایت عدم انجام اعمال در ماه مبارک رمضان می‌شود و می‌تواند تاثیر سوء بر روی گوارش افراد داشته باشد.

در وعده سحر بایستی از خوردن کله‌پاچه و غذاهای پُرچرب, سوسیس و کالباس, سُس مایونز, نمک و ادویه‌جات به‌خصوص فلفل خودداری شود, زیرا این مواد اصطلاحاً ایجاد آتش می‌کنند و برای هضم و دفع نیاز به آب فراوان دارند و باعث تشنگی شدید می‌شوند, در این وعده مقداری برنج یا ماکارونی بدون روغن, مقداری گوشت سفید, ماست کم‌چرب و سالاد بدون سُس و کنار این مواد مقداری میوه و مایعات پیشنهاد می‌شود.

 

در زمان افطار نیز باید یک وعده مفید و کم‌حجم در نظر گرفته شود, مثلاً مقداری حلیم که به آن کمی عسل اضافه شده باشد به‌همراه یک لیوان شیر یا چای کم‌رنگ گزینه مناسبی است یا جایگزین عسل نوشیدنی مورد اشاره با خرما صرف شود.

 

از نیم ساعت پس از وعده افطار نوشیدن جرعه جرعه مایعات البته نه یک‌باره شروع شود و از یک ساعت پس از آن مصرف میوه و سبزیجات به‌دلیل بالا بودن فیبر و تأمین ویتامین‌های محلول در مایع ضرروی است, فیبر به‌دلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب می‌کند در این دوران کاربردی است.

 

برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدرات‌های مرکب مانند نان, برنج, ماکارونی یا سیب‌زمینی به‌همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشت‌ها یا سفیده تخم‌مرغ, سالاد و ماست کم‌چرب در برنامه غذایی لحاظ شود.

 

در طول افطار تا سحر باید به‌ازای هر 20 کیلوگرم از وزن بدن حدود 700 سی‌سی تا یک لیتر مایعات مصرف شود تا بدن با کم‌آبی مواجه نشود زیرا سلول‌های بدن در محیط کم‌آبی دچار صدمه و اکسید شدن می‌شوند که بحث کامل آن در این بحث نمی‌گنجد.

 

 بهترین توصیه این است که افراد با کمی آب ولرم، خرما، شیر یا فرنی افطار کنند و دور آب سرد و نوشابه یک خط قرمز بکشند.

 

بد نیست بدانید نوشابه‌های گازدار یا آبمیوه‌های مصنوعی حاوی ماده‌ای به نام سوربیتول هستند؛ قندی که جذب نمی‌شود و می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد نفخ شکم باشد. البته خوشبختانه کم نیستند افرادی که افطارشان را با نان و پنیر و سبزی و گردو یا کره و مربا و عسل شروع می‌کنند. این نوع تغذیه بسیار خوب است.

 

عارضه‌ای که در ماه رمضان خیلی شاهد آن هستیم یبوست است. زمانی که فرد 18 ساعت گرسنه می‌ماند حرکت روده‌ها مقداری کاهش پیدا می‌کند. همچنین مصرف نکردن مایعات هم روی این موضوع تاثیر می‌گذارد و زمینه بروز یبوست را فراهم می‌کند؛ بخصوص در هفته اول ماه رمضان که این مساله بیشتر خود را نشان می‌دهد.

 

برای پیشگیری از یبوست، هنگام افطار و سحر نباید از خوردن سبزیجات مثلا سالاد همراه روغن زیتون و حتی پیاز خام غفلت شود، اما خوردن مواد چربی و قندی زیاد ممنوع است چون باعث بروز و تشدید یبوست می‌شود. در واقع هر چند مواد قندی انرژی زیادی را تأمین می‌کنند ولی باعث یبوست هم می‌شوند که مصداق بارز آن خوردن زولبیا و بامیه و حلواست که عادت رایجی بین ما ایرانی‌ها به حساب می‌آید. همچنین تخمه یکی از خوراکی‌هایی است که نفخ را بیشتر می‌کند پس توصیه می‌شود در ماه رمضان اصلا تخمه نخورید.

 

سوپ ساده و شله‌‌زرد نیمه‌گرم از جمله غذاهای خوب برای باز کردن روزه محسوب می‌شود، در حالی که آش رشته با توجه به کشک و حبوبات خیلی زیادی که دارد، غذای مناسبی نیست؛ چه برای افراد سالم و چه افرادی که بیماری‌های گوارشی دارند چون باعث نفخ و ترش کردن خواهد شد.

 

در ماه رمضان به دلیل تغییر الگوی خواب، تغییر در سیستم غدد و تغییرات عصبی شاهد تغییراتی در سیستم کل بدن هستیم و سیستم گوارش بیشترین تأثیر را از این تغییرات می‌گیرد.

 

حرارت معده بر اثر گرسنگی و تشنگی بالا می‌رود در نتیجه بعضی از موارد رطوبتی به معده باز می‌گردد در کنار آن ترشح صفرا افزایش می‌یابد و گاهی با سوزش در ناحیه ابتدای معده همراه می‌شود.

 

همچنین از غذاهای فیبردار که دارای سبوس، ذرت، اسفناج و میوه‌های خشک شده مثل برگه زردآلو، انجیر و آلو خشک بیشتر استفاده شود.

 

در مقابل مصرف غذاهای سرخ‌کردنی و چرب، غذاهایی که قند زیادی دارند و غذاهایی که شور و تند هستند در وعده‌های سحر و افطار باید جلوگیری کرد.

 

در وعده افطار بهتر است از آب جوش، چای کمرنگ، شیر گرم یا شربت عسل استفاده کرد و سپس غذاهای آبکی مثل سوپ که حبوبات و سبزی کمی دارند بهترین گزینه هستند.

 

غذاهایی مثل آش، شله زرد، فرنی و حریره بادام نیز برای شروع افطار مناسب هستند.

 

منابع: متخصص طب سنتی، خبرگزاری فارس ، باشگاه خبرنگاران




طبقه بندی: ماه رمضان و دعای روزهای ماه مبارک رمضان با ترجمه، 
برچسب ها: برنامه، غذایی، در، ماه مبارک رمضان،
ارسال توسط د- عبدالرحیمی
حدیث هفته
امام صادق(ع) در روز نوروز فرمود: هنگامى که نوروز شد، غسل کن و لباس پاکیزه بپوش و خودت را خوشبو ساز و آن روز را روزه بدار. پس هنگامى که نماز ظهر و عصر و نافله هاى آن را به جاى آوردى، نمازى چهار رکعتى بگزار که در رکعت اوّل آن، سوره حمد و ده مرتبه سوره قدر را مى خوانى. در رکعت دوم آن، سوره حمد و ده مرتبه سوره کافرون را مى خوانى. در رکعت سوم آن، سوره حمد و ده مرتبه سوره توحید را مى خوانى و در رکعت چهارم، سوره حمد را با سوره هاى فلق و ناس. پس از نماز هم سجده شکر مى گزارى و دعا مى کنى. [بدین ترتیب، ] گناهان پنجاه ساله‏ات بخشوده مى شود.
لینک های مفید
»
اخبار آنلاین
پخش زنده حرم جنگ دفاع مقدس